Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Garantie

Als een product niet naar behoren werkt of kapot is, kunt u het naar onze winkel brengen. De wettelijke garantietermijn van e-bikes is 2 jaar.

De randvoorwaarden en goedkeuring voor de garantie worden echter niet door ons bepaald, maar door onze leveranciers. Betreft het bijvoorbeeld een kapotte Shimano naaf, dan sturen wij het product op naar Shimano. De leverancier keurt een garantie goed of af. Wij nemen vervolgens contact met u op om het af te wikkelen. Is de garantie afgekeurd, dan zoeken we graag met u naar een andere mogelijkheid om het probleem op te lossen.

FLYER Plus-garantie (gratis)

Registreer uw FLYER e-bike* binnen 12 weken na aankoop** gratis en met enkele klikken op het Flyer garantieportaal om de garantie als volgt uit te breiden:

Registreer hier Gratis uw Flyer >>

5 jaar op framebreuk
2 jaar garantie op componenten en elektronica
2 jaar garantie op de accu***

* De FLYER Plus-garantie is alleen geldig bij afmontage van de e-bike door een erkende FLYER-dealer of, in het geval van online-aanschaf, bij montage van de fiets door een erkende FLYER-dealer ter voorbereiding op fijnafstelling door de klant.

** Geldig vanaf de datum van het aankoopbewijs voor alle nieuwe FLYER e-bikes vanaf modeljaar 2021. Alleen indien u uw e-bike binnen 12 weken na aankoop online bij ons registreert.

*** Restcapaciteit van 60% na 2 jaar of 500 volledige laadcycli, afhankelij k van wat het eerst wordt bereikt; bij gebruik en opladen van de accu volgens de gebruiksaanwijzing.

 

Algemene garantievoorwaarden, geldig vanaf 05/2021

1. Aanspraken op de garantie moeten door de consument onmiddellijk na het optreden van een defect worden ingediend bij een erkende FLYER-dealer, onder overlegging van de aankoopbon of een ander rechtmatig aankoopbewijs.

2. Alvorens over te gaan tot het uitvoeren van garantiewerkzaamheden controleren wij met behulp van een van onze erkende FLYER-dealers of er sprake is van een garantiegeval. Het geven van uitsluitsel duurt maximaal 20 werkdagen.

3. Het verlenen van de garantie vindt naar onze keuze plaats door het defecte onderdeel te repareren of te vervangen. Vervangen onderdelen worden eigendom van FLYER.

4. De Garantie vervalt als de onderhoudsintervallen vermeld in de gebruiksaanwijzing niet worden nageleefd of als het onderhoud niet door een erkende FLYER-dealer is uitgevoerd. Verder zijn de volgende gevallen van garantieaanspraken uitgesloten:

4.1 Geen recht op garantie bestaat wanneer er sprake is van slechts geringe afwijkingen van de gegarandeerde kwaliteit die niet van invloed zijn voor de bruikbaarheid van de FLYER e-bike, noch voor schade door normaal gebruik (bijv. krassen op het frame), voor onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn en voor accu’s, tenzij hierboven anders staat vermeld.

4.2 Van garantie uitgesloten zijn defecten als gevolg van oneigenlijk gebruik van de FLYER e-bike, bijvoorbeeld door overbelading, of als gevolg van het niet of onvoldoende uitvoeren van onderhoud.

4.3 Verder aanvaarden wij geen garantieaanspraken in het geval van schade die het gevolg is van reparaties, ombouw, wijzigingen of andere ingrepen die niet door een erkende FLYER-dealer zijn uitgevoerd.

4.4 Schade door een ongeval of schade door aantoonbare invloed van derden (bijv. vandalisme), brand of vorst vallen niet onder de garantie.

5. Een verleende garantie leidt niet tot een verlenging van de garantieperiode, noch tot het ingaan van een nieuwe garantieperiode. De garantieperiode voor vervangende onderdelen eindigt tegelijk met de garantieperiode van de originele FLYER e-bike.

6. Aanspraken voortkomend uit deze overeenkomst hebben geen invloed op de garantieverplichtingen van de verkoper / dealer.

 

Garantieverklaring tot modeljaar 2020 van FLYER Service GmbH >>

Problemen met uw elektrische fiets buiten de garantietermijn

De wettelijke garantietermijn bedraagt, tenzij anders aangegeven, 2 jaar na de aankoopdatum. Heeft u na de garantietermijn problemen met een product, dan kunt u uiteraard alsnog contact met ons opnemen. Wij nemen dan direct contact op met de leverancier en bekijken de mogelijkheden voor een oplossing.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: