Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

E-bike kopen in Duitsland vaak goedkoper

12 augustus 2017

Nederland is een fietsland, dat is bekend. Dat wil echter niet zeggen dat Nederland hét land is om je fiets te kopen. De fietsenmarkt, met name de e-bike markt, heeft zich de afgelopen tien jaar in een rap tempo ontwikkeld. Ook de VS, Zwitserland en Duitsland hebben een flinke ontwikkeling doorgemaakt en diverse merken opgezet. Enkele voorbeelden hiervan zijn Winora en FLYER.

E-bike kopen in Duitsland

Duitsland is in veel opzichten voordelig: de woningen, benzine en elektrische apparaten zijn vaak veel goedkoper dan in Nederland en België. Dit wordt met name veroorzaakt door belastingen en heffingen op deze goederen. In Duitsland ligt de BTW bovendien 2% lager dan in Nederland en België. Dit scheelt al gauw €100 op de luxere elektrische fietsen. Fietsen hoort ontzettend bij Nederland, daarom kom je niet gauw op het idee dat een e-bike in Duitsland goedkoper is. Toch is het zo! In Nederland was vorig jaar de helft van alle verkochte fietsen een e-bike, zo’n 550.000. In Duitsland gingen er 2 miljoen over de toonbank.  

FLYER e-bike kopen in Duitsland

Voor het specifieke geval van FLYER e-bikes is er nog een voordeel t.o.v. Nederland. In Nederland kopen de FLYER-dealers de fietsen in bij de importeur. Deze koopt de elektrische fietsen vervolgens in bij de fabrikant Biketec AG in Zwitserland. In de bergachtige omgeving van Zwitserland is er veel behoefte aan een fiets waarmee men moeiteloos de steile helling op kan rijden. Op deze manier is de Flyer helemaal ontwikkeld om aan de zwaarste eisen te voldoen, waardoor Flyer beschouwd wordt als één van de beste elektrische fietsen ter wereld.  In Duitsland kopen dealers rechtstreeks in bij de fabriek. Door de stap van de importeur over te slaan, is het verschil tussen de inkoop en verkoopprijs kleiner en dus voordeliger voor de eindklant! Uw Flyer fiets in Duitsland kopen is dus zeker geen rare gedachte. 

De Duitse Winora e-bike 

Het zuid Duitse Winora is ook één van de grootste Duits fietsenbouwers. Zij maken sportieve fietsen, mede onder de naam Haibike. Winora E-bikes hebben een sterke Yamaha motor. Deze fietsen worden in Duitsland ontworpen en geproduceerd. Geen tussenpersoon, niet importeren en daarom bestellen fietsenwinkels deze direct bij de fabrikant. Daarbij zijn de Winora e-bikes zeer comfortabel, liggen prettig op de web en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. 

E-bike, E-mtb of toch een pedelec?

Het verschil tussen een elektrische fiets, elektrische mountainbike en pedelec? Dat ligt aan waar u hem voor gaat gebruiken. Een e-bike is een ‘gewone’ elektrische fiets en vooral geschikt voor korte afstanden woon werkverkeer of recreatief gebruik, zoals toertochten. Goedkopere e-bikes hebben meestal een voorwielmotor en duurdere modellen bijna altijd een middenmotor. Een speedbike staat ook wel bekend als een pedelec. Dit is het krachtige broertje van de e-bike. Hij heeft een topsnelheid van 45 km/u en u mag hem alleen gebruiken op de rijbaan of bromfietspaden. 

Advies?

Wilt u uw e-bike in Duitsland kopen of zélfs de e-bike hier bekijken? Dat kan natuurlijk bij Eltener Fahrradprofi. Onze specialisten staan ook altijd klaar om u advies te geven over onze e-bikes. Neem gerust contact met ons op.  Al onze medewerkers spreken Nederlands en zijn u graag van dienst.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: