Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Herken jij ze allemaal? De 10 types op Strava

27 juli 2018

Iedereen die regelmatig op de racefiets of mountainbike zit, kent Strava. Sommigen posten alles in geuren en kleuren en anderen delen niets. Het is een kleurrijke community met verschillende types. Welke herken jij?

1. De ‘no-nonsense’ fietser

Strava geeft automatisch een naam aan je tocht. Veel mensen vinden dit meer dan voldoende en zijn tevreden met ‘Ochtendrit’. Puur voor de eigen administratie. Het draait immers om de route, de KOM’etjes en PR’etjes.

2. De Zwifter

Vooral in de winter verruilen veel renners het asfalt of bos voor de woonkamer. Ze trainen op de Tacx in combinatie met de app Zwift. Dat resulteert in een mooie route door Watopia, een virtuele toeristische regio met een grote variatie aan routes. Je hebt wel enige fantasie nodig om dit lang vol te houden; je komt immers geen meter van je plek terwijl je naar een beeldscherm staart…

3. De verslaggever

Aan de andere kant van het spectrum zitten de mensen die een heel verhaal toevoegen aan hun Strava-post. Sommigen deinzen er niet voor terug om dit in het Engels te doen, speciaal voor hun internationale volgers.

“Amazing lunch ride through the mountains of Limburg (The Netherlands) with my nephew. It was a little windy but we rode pretty fast. Had some apple pie in a small town called ‘Gulpen’ (from the ‘Gulpener’ beer). Not the best tour ever, but we had a lot of fun!”

4. De excuus-zoeker

Sommige mensen vinden het nodig om een excuus te noemen zodra de gemiddelde snelheid een halve kilometer per uur lager ligt dan ze zouden willen. De schuldige is meestal de wind of ‘defect’ materiaal… Dat leidt tot titels als:

“Toch maar even naar mijn derailleur laten kijken.”

5. De kilometerteller

De kilometerteller gebruikt zijn fiets als vervoermiddel naar… waar dan ook. Het Strava-profiel staat vol met die 13,6km heen en 13,6km terug. Dat is in een fulltime werkweek toch 136 kilometer. Ook het ritje naar de lokale bakker (1,2km) wordt geregistreerd. Totaal oninteressant, maar het tikt wel lekker aan…

6. De bierfietser

Voor sommigen is het fietsen niet het doel, maar een middel om bier te kunnen drinken. Dit uit zich meestal in foto’s van Radler of La Trappe bij elke Strava-post. Tip van ons voor dit type: Zorg dat je in een straal van een kilometer van je huis bent of houd het bij twee biertjes.

7. De grappenmaker

Zij maken er een sport van om een grappige titel te bedenken voor hun rit. Woordgrappen of vreemde metaforen, alles komt voorbij.

“Ik ben in topvorm, maar dan vierkant.”

8. De ‘sorry, geen verbinding’ fietser

Strava werkt op basis van GPS gegevens. Zelfs anno 2018 ontbreekt het satellietsignaal wel eens. Dat is heel vervelend, maar wordt soms ook in het voordeel gebruikt. We willen niets insinueren, maar vergelijk het gemiddelde van handmatig ingevoerde ritten eens met de gegevens van eerdere activiteiten.

9. De valsspeler

Dan is er nog de groep ‘valsspelers’. Veel renners trainen achter een scooter of zelfs auto. Je bent natuurlijk niet verplicht om dit te melden, maar het leidt soms wel tot gefronste wenkbrauwen. Onthoud: eerlijkheid duurt het langst.

10. De gluurder

Dan is er nog de groep ‘kijkers’. Zij zetten zelf niets op Strava of registreren alles als ‘privé’, maar loeren maar al te graag naar de resultaten van hun medefietsers. Sommigen lachen zelfs in huis vuistje als ze zien dat die vriend of collega met veel meer trainen, veel minder hard fietst. De stakker…

Nog niet op Strava? Probeer het zeker uit. Een basisaccount kost niets en geeft je veel inzichten in je eigen (en andermans) resultaten. Deel je ritten met vrienden en daag jezelf uit om steeds een stukje beter te worden. Ben je niet zo fanatiek? Dan is het toch leuk je routes en aantal kilometers bij te houden en ga vooral zo door!

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: