Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

De e-mtb wordt steeds populairder

18 maart 2017

Elektrische mountainbikes worden steeds populairder, maar waarom? In onze winkel merken we nog steeds een bepaalde sceptische houding tegenover deze elektrische sportfietsen. Wij zien vooral mogelijkheden!

Wat is een e-mountainbike?

Een e-mountainbike, ook wel e-mtb, is een elektrisch aangedreven mountainbike. Op straat zien we vooral de ‚normale’ e-bike, maar er komen ook steeds meer elektrische sportfietsen op de markt zoals mountainbikes en racefietsen.

Wat zijn voordelen van een e-mountainbike?

Belangrijke voordelen van een e-mtb ten opzichte van een normale mountainbike:

  • Het is mogelijk langere afstanden te rijden zonder uitgeput te raken
  • Met een high-speed uitvoering bereikt een e-mtb snelheden tot 45km/u
  • Door het robuuste frame is de e-mtb sterker en stabieler dan vele reguliere e-bikes
  • Fan van downhill parcours? De weg naar boven wordt minstens zo leuk!

Voor wie is een elektrische mountainbike geschikt?

Wij zien vooral twee doelgroepen die plezier beleven aan een elektrische mountainbike. Allereerst zijn er de daredevils, mountainbikers die op zoek zijn naar meer snelheid en uitdaging. Deze kann een e-mtb zeker bieden! Er zijn diverse modellen van bijvoorbeeld FLYER en Haibike die speciaal geschikt zijn voor downhill parcours, een extreme sport.

Daarnaast is er de groep ‚veteranen’. Dit zijn vooral heren die tot een paar jaar geleden met veel plezier door de bossen fietsten, maar nu lichamelijk wat ondersteuning nodig hebben. Dit is – net zoals bij een normale e-bike – niets om je voor te schamen. Weh ebben meerdere voorbeelden van heren (en dames) die met een elektrische mountainbike weer in staat zijn mooie tourtochten te rijden.

Zelf ervaren?

Benieuwd naar hoe een e-mtb rijdt, of wilt u advies over welk model bij u zou passen? Kom gerust eens langs of maak een afspraak zodat we een testrit voor u kunnen regelen.

Bekijk hier ons assortiment elektrische mountainbikes.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op:

Open chat
Start de chat...