FAQ (Veelgestelde vragen)

E1 (verbindingsfout)

Oorzaak: De sensoren reageren niet, waarschijnlijk omdat er op het moment van starten druk op de pedalen stond.

Oplossing: Schakel het display uit en zet hem opnieuw aan zónder druk op de pedalen te zetten.

E2 (verbindingsfout)

Oorzaak: Het signaal van de snelheidssensor ontbreekt. Deze staat niet in de juiste positie.

Oplossing: Verplaats de snelheidssensor licht, zodat deze weer verbinding kan maken.

E3 (verbindingsfout)

Oorzaak: Mogelijk is één van de kabels beschadigd of zit deze bekneld.

Oplossing: Controleer de bekabeling en neem contact op met een van onze monteurs.

E9 (motorstoring)

Oorzaak: De motor is defect. Deze storing lijkt op de E1 storing, maar is niet handmatig te verhelpen

Oplossing: Probeer het display uit en in te schakelen. Lukt dit niet, neem dan contact op met een van onze monteurs.

Lichaamslengte    Framemaat    Maat
150cm – 160cm    41    XS
160cm – 170cm    45    S
170cm – 180cm    50    M
180cm – 190cm    55    L
190cm – 200cm    60    XL

Wij staan altijd open voor een inruil. Het beste kunt u de fiets meenemen, zodat wij hem kunnen beoordelen en voor u een goede prijs kunnen maken.

Als een product niet naar behoren werkt of kapot is, kunt u het naar onze winkel brengen. De garantie wordt helaas echter niet door ons bepaald, maar door onze leveranciers. Betreft het bijvoorbeeld een Shimano naaf, dan sturen wij het product op naar Shimano. De leverancier keurt een garantie dus goed of keurt hem af. Wij nemen vervolgens contact met u op om het af te wikkelen. Is de garantie afgekeurd, dan zoeken we graag met u naar een andere oplossing.

Ja, we hebben meerdere tweedehands e-bikes op voorraad. Mocht u hier in geïnteresseerd zijn, dan kunnen we u zeker verder helpen.

Op het gebied van elektrische fietsen hebben wij het Zwitserse merk Flyer, de Duitse merken Bergamont en Diamant (Trek), het Franse Velo de Ville en het Amerikaanse merk Haibike (e-mountainbikes). Op het gebied van sportfietsen verkopen we Trek en het Duitse merk Felt. Daarnaast zijn we dealer van het nieuwe merk Edelsten Bikes en het customized merk G.R. Bikes.

Dat is een kwestie van stabiliteit. E-bikes met een voorwiel- of achterwielaandrijving trekken of duwen als het ware de fiets. Een middenmotor, in combinatie met een centraal gemonteerde accu en het lichaamsgewicht op datzelfde punt, zorgen voor optimale stabiliteit, waardoor uw fiets perfect op de weg ligt.

Wij gaan voor kwaliteit, stabiliteit en duurzaamheid. Dat heeft een prijs. Bij ons begint een e-bike zo rond de €2500,-. Afhankelijk van het model en de uitrusting van de fiets, loopt de prijs op.

Ja en nee. Wij verkopen elektrische fietsen en sportfietsen (racefietsen, mountainbikes en dergelijke), maar in principe geen gewone stadsfietsen. Het is echter wel altijd mogelijk deze bij ons te bestellen. Uiteraard verkopen we ook allerlei toebehoren voor e-bikes en (sport)fietsen, van kleding tot fietsonderdelen.

Als onze klanten de winkel verlaten, zien we u (figuurlijk gesproken) het liefst niet meer terug tot de eerste grote beurt. Hier bedoelen we mee, dat de fietsen in assortiment nagenoeg storingsvrij zijn. In het algemeen geldt, hoe goedkoper de fiets, hoe meer bijkomende kosten aan reparatie. Dit gedoe willen we u en onszelf besparen.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe ne comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: