Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Veelgestelde vragen: Flyer E-Bikes

Wat is het verschil tussen de Flyer Gotour, Upstreet en Goroc e-bike?

De Gotour serie is een touring bike. Fietsplezier op verharde wegen en smalle paadjes. Speciaal ontwikkeld voor ontspanning en plezier.

De Upstreet serie is dé urban e-bike van het moment. De trouwe sportieve vriend die u naar het werk, uw vrienden of naar de sportschool brengt. Voor het dagelijkse gebruik waar u altijd op kunt rekenen of gewoon als u wat sneller thuis wilt zijn.

De Goroc serie is gemaakt als échte crossover. Een echte alleskunner voor lange fietsvakanties door de bergen, een ritje door uw eigen stad of snel naar uw werk. Waar u ook heen gaat, het kan allemaal met dezelfde fiets.

Wat is het verschil tussen de Flyer Goroc en Uproc e-mtb?

De Flyer Goroc en Uproc e-mtb zijn beide uitgerust met een krachtige motor. Waar vroeger hetzelfde frame voor beide modellen werd gebruikt, wordt er tegenwoordig voor beide modellen een apart frame gebruikt. Tevens is de UprocX een echte uitblinker in afdalingen en beklimmingen. Het nieuwe carbon-frame is progressief vormgegeven voor uw dynamische rijgedrag. Dit wil zeggen dat de fiets op elk terrein veel bewegingsvrijheid geeft.

De nieuwste e-mtb van GorocX is een echte SUV-bike. Met de volumineuze banden rijdt deze e-mtb ook op onverharde wegen en grindpaden heel veilig. Het is een sportieve, maar comfortabele crossover-bike. Hierdoor is het ook op langere ritten aangenaam rijden.

Kiest u voor het klimmen en afdalen van bergen, ruig terrein en veel bewegingsvrijheid? Dan is de Uproc dé fiets voor u. Voor meer ontspanning, hobby en lange ritten is de Goroc een geschiktere keuze!

Wat is het verschil tussen de verschillende Flyer Upstreet s-pedelecs?

De Flyer Upstreet pedelec serie heeft een aantal verschillende soorten pedelecs. De Upstreet 3, Upstreet 5 en Upstreet 6 zijn de beste voorbeelden van de Flyer s-pedelec. De Upstreet 3 HS heeft een onderhoudsarme riemaandrijving met een 750 Wh Accu. Wel is deze s-pedelec iets zwaarder dan de gebruikelijke e-bike.Daardoor heeft de fiets een verhoogd toegestaan totaalgewicht van 180 kilogram.De Flyer Upstreet 5 HS is meermaals bekroond als bestseller serie. Deze veelzijdige alleskunner is geschikt voor woon-werkverkeer en tevens geschikt voor fietstochten in de natuur. De nieuwe high speed pedelec is de Flyer Upstreet 6 HS. Perfect voor forenzen die snel op hun werk willen zijn. De krachtige achterwielmotor ontwikkelt een enorme duwkracht om soepel en vrijwel geruisloos voort te bewegen.

Wat kost een Flyer fiets?

Wat zijn de prijzen van Flyer e-bikes?

De prijzen van Flyer e-bikes liggen ongeveer tussen de €3.300 en €8.000.

Wat zijn de prijzen van Flyer e-mtb’s?

De prijzen van Flyer e-mtb’s liggen ongeveer tussen de €5.000 en €10.000.

Wat zijn de prijzen van Flyer s-pedelecs?

De prijzen van Flyer s-pedelecs liggen ongeveer tussen de €5.000 en €7.000.

Van welk materiaal is een Flyer e-bike, e-mtb en s-pedelec gemaakt?

Het frame van een Flyer e-bike is gemaakt van aluminium . Met uitzondering van de Flyer  Uproc-X,   deze  Flyer heeft een carbon-frame.

Levert Eltener Fahrradprofi losse onderdelen voor Flyer fietsen?

Ja, Eltener Fahrradprofi levert ook losse originele onderdelen voor Flyer fietsen. In onze onderdelenshop hebben wij Flyer fietsonderdelen voor elke Flyer fiets! Bekijk de originele bagagedragers van Flyer of bekijk de accu’s, displays, wielen, verlichting, etc.

Hoe hoog moet de bandenspanning van een Flyer fiets zijn?

De bandenspanning van een fietsband mag behoorlijk hoog zijn. De ideale bandenspanning voor Flyer e-bike ligt tussen de 3,5 en de 4,5 bar. Hoeveel luchtdruk de fietsband moet hebben is ook afhankelijk van het soort band. Een smalle band heeft meer druk nodig als een brede band.  De juiste bandenspanning staat  weergegeven op de zijkant van de fietsband. Een goede bandenspanning zorgt voor een hogere actieradius van uw fiets.

Wat is de actieradius van een Flyer fiets?

Het bereik is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Het weer, totaalgewicht, bandenspanning, trapfrequentie, etc. Noem het allemaal maar op. Wij kunnen niet zeggen wat de actieradius van een fiets exact is. Kijk bij de aanschaf voornamelijk naar de batterij grootte, sterkte van de motor en het ondersteuningsniveau. Deze drie hebben namelijk de grootste invloed op de actieradius. Als u kijkt naar de standaard elektrische fiets van het moment kunt u ongeveer 10 – 20 km fietsen op 100 Wh.

Hoe lang gaat de accu van een Flyer fiets mee?

De levensduur van een accu kan niet exact worden bepaald. Een accu zal tussen de 4 en 7 vervangen moeten worden. De accu is dan in capaciteit terug gelopen.  Waar u vanuit kan gaan is dat een batterij ongeveer 7 tot 10% capaciteit per jaar verliest.

Wat is het gewicht van een Flyer accu?

Fietsaccu’s wegen tussen de 2,5 en de 4,5 kilo. Het gewicht verschilt zit vooral in grote van de accu.  een 750Wh  accu weegt meer als een 300Wh.

Wat voor motor heeft een Flyer fiets?

Flyer maakt gebruik van de krachtige Pansonic en Bosch  motoren.  De enige fiets met een TDCM-naafmotor is de nieuwste Upstreet 6. Deze motor is extreem stil, heeft een snelle acceleratie en een constante hoge snelheid.

Waar komen Flyer fietsen vandaan?

De Flyer e-bikes worden ontwikkeld, geproduceerd in Huttwil Zwitserland, maar worden natuurlijk gewoon vanuit onze winkel in Duitsland naar u opgestuurd en ze zijn tevens op te halen in onze showroom in Elten!

Waar zit het framenummer van een Flyer fiets?

Het framenummer van een Flyer fiets bevindt zich op de zadelbuis of achter de accu.

Waar wordt de Flyer fiets gemaakt?

De Flyer fietsen worden ontwikkeld en geproduceerd in Hutwill Zwitserland in de fabriek  in de omgeving van Bern.

Welke Flyer fietsen hebben een lage instap?

De Flyer Gotour en Upstreet serie hebben een aantal fietsen met lage instap. Bekijk de nieuwe en uiterst wendbare Gotour4. Gemakkelijk hanteerbaar en rij veilig.

Welke Flyer vouwfietsen kan ik kopen?

De Flyer Upstreet 2 is dé vouwfiets van het merk Flyer. De nieuwe generatie vouwfietsen zijn uiterst stabiel en comfortabel, eenvoudig mee te nemen en op te bergen. Perfect voor op reis dus.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: