Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Onderhoud: wat je zelf kunt doen

5 januari 2017

Je maakt veel kilometers, door weer en wind. Een beurtje? Dat doe je pas als er iets begint te rammelen… Het is raar maar maar waar; de meest essentiële aspecten van het onderhouden van een fiets worden het eerste vergeten. Wij raden onze klanten aan om je fiets één keer per jaar langs te brengen voor een servicebeurt. In de tussentijd kun je gebruik maken van deze tips voor het onderhoud van je fiets.

Een beetje lucht erbij doet wonderen.

Het is belangrijk dat er voldoende lucht in de banden zit. Is dit niet het geval, dan slijten je banden veel sneller en is je rolweerstand (de moeite die je moet doen om vooruit te komen) veel groter. Pomp de banden regelmatig op tot ca. 4,5 bar. Controleer dit regelmatig, ook wanneer je fiets langdurig stil staat.

Smeer regelmatig olie op de ketting.

Een fietsketting hoort vettig te zijn. Een droge ketting slijt snel en belemmert het schakelen. Ook zorgt het voor slijtage aan je kettingbladen. Is het tijd voor nieuwe olie, maak dan eerst je ketting helemaal schoon met een wegwerpdoekje en smeer er vervolgens nieuwe olie op.

Even de remmen wat strakker trekken…

Veel fietsen zijn uitgerust met velgremmen. Naar verloop van tijd wordt de spanning op de kabels minder, waardoor de fiets minder krachtig remt. Je kunt dit eenvoudig zelf oplossen door het schroefje op de remhendel aan te draaien.

Poetsen!

Om alle onderdelen in goede staat te houden is het aan te raden om je fiets regelmatig schoon te maken. Zeker bij dagelijks gebruik blijft er vuil achter je spatbord, kettingkast en andere ‚beschermende delen’ hangen. Neem een emmer met water (zonder zeep) en een zachte borstel en verwijder al het vuil. Poets hem daarna met een droge doek, et voila!

Als je deze adviezen opvolgt, kan het aan jou niet meer liggen en is één keer per jaar een servicebeurt voldoende!

Maak direct een afspraak voor een servicebeurt

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: