Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een e-bike?

27 april 2017

Vaak wordt er bij de aanschaf eerst nagedacht over het budget. De prijs-kwaliteitverhouding van de elektrische fiets wordt grofweg door drie zaken bepaald.

Allereerst is er de aandrijving (motor, accu en display). Dit bepaalt grotendeels de kracht, afstand en duurzaamheid van de e-bike. Als tweede niveau zijn het frame, schakelsysteem en de remmen van belang, met name voor de stabiliteit en veiligheid van de e-bike. Tot slot is er de afmontage (handvatten, banden, verlichting etc.). Hoogwaardige afmontage is van grote invloed op het comfort van de tweewieler.

Om u een beeld te geven van de verschillende prijsklassen hebben onderstaande tabel voor u samengesteld. N.B. We hebben hier over nieuwe fietsen.

Prijsklasse Aandrijving Frame, schakelsysteem en remmen Afmontage
E-bikes tot €1000

(niet aan te bevelen)

Accu heeft een lage capaciteit en kleine actieradius. Kracht van de motor is gering. Instabiel frame, meestal producten van onbekende merken en zwakke remmen. Producten van lage kwaliteit, waardoor zaken als banden regelmatig vervangen moeten worden.
Tussen de €1000 en €1500 Matige capaciteit en actieradius, meer krachtige motor. Matig stabiel frame met goedkope systemen van bekendere merken. Producten van lage kwaliteit, waardoor zaken als banden regelmatig vervangen moeten worden.
Tussen de €1500 en €2000 Voldoende capaciteit, voldoende actieradius en krachtige motor. Goed frame met gangbare rem- en schakelsystemen, afgestemd op de eigenschappen van een e-bike. Producten van redelijke kwaliteit, prima voor niet-intensief gebruik.
Tussen de €2000 en €2500 Goede capaciteit en actieradius en krachtige motor, geschikt voor lange afstanden. Goed frame met gangbare rem- en schakelsystemen, afgestemd op de eigenschappen van een e-bike. Producten van goede kwaliteit, ook voor intensief gebruik (soms antilekbanden).
Tussen de €2500 en €3000

 

Optimale capaciteit en actieradius en krachtige motor, geschikt voor lange afstanden. Goed frame met hoogwaardige rem- en schakelsystemen, hoog fietscomfort. Producten van hoogwaardige kwaliteit, vervangen zelden nodig (antilekbanden e.d.).
E-bikes vanaf €3000 Optimale capaciteit en actieradius en krachtige motor, geschikt voor lange afstanden. Goed frame met hoogwaardige rem- en schakelsystemen, hoog fietscomfort. Zeer luxe afwerking met alleen maar hoogwaardige onderdelen van topmerken.

 

Kijkend naar bovenstaande tabel, zouden wij elektrische fietsen in de prijsklasse tot €1000 niet aanbevelen. Ook in de prijsklasse van €1000 tot €1500 valt de uiteindelijke kwaliteit te bezien. Naar onze mening spreken we pas van een degelijke e-bike vanaf plusminus €2000. Dat lijkt duur, maar onze ervaring is

Prijzen zijn relatief

Natuurlijk is niet iedereen bereid grote bedragen voor een e-bike neer te tellen. Belangrijker dan de prijs is dus het gebruik. Gebruikt u de e-bike alleen voor de dagelijkse boodschappen, of gaat u lange tochten maken langs de Moezel? In het eerstgeneomde geval zult u prima tevreden zijn met een kleine actieradius, maar in het tweede geval wordt dat een breekpunt. Nog een voorbeeld: steeds meer tieners gaan op een elektrische fiets naar school. Ouders vinden het (begrijpelijk) echter zonde om hier een dure fiets voor aan te schaffen. En juist dat zijn de redenen waarom wij veel waarde hechten aan deskundig advies op basis van de wensen van de klant.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: