Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Regelgeving snelle e-bike

Wij verkopen al enkele jaren highspeed e-bikes. Het verschil met een gewone elektrische fiets is dat de highspeed e-bike snelheden tot 45km/u kan bereiken. U zou het dus kunnen zien als een combinatie van een fiets en een snorfiets. Om die reden is hier een afwijkende regelgeving voor.

Welke regels gelden specifiek voor bestuurders van een snelle e-bike?

Sinds 1 januari 2017 moeten de e-bikes tot 45km/u voorzien zijn van een geel kenteken. Is uw fiets op dit moment nog voorzien van een blauwe kentekenplaat, dan heeft u waarschijnlijk eind 2016 een brief ontvangen van de RDW; u kunt uw kentekenplaat kosteloos omwisselen tegen een geel kenteken. Heeft u na 1 januari 2017 een s-pedelec gekocht, dan dient u deze als snorfiets aan te melden bij de RDW en ontvangt u een geel kenteken.

Dit betekent ook dat u als bestuurder een helmplicht hebt. Een gewone fietshelm volstaat hiervoor echter niet. Er zijn speciale helmen voor snelle e-bikes (kenmerk NTA 8776:2016).

Naast bovenstaande regels geldt (net als bij een snorfiets) het volgende:

  • De bestuurder dient minimaal 16 jaar te zijn.
  • De bestuurder is in het bezit van een geldig brommerrijbewijs (AM-rijbewijs).
  • Er is en WA-verzekering afgesloten voor de bestuurder en het voertuig.
  • U rijdt op het fiets/bromfietspad (of op de rijbaan).
  • Zorg dat u de papieren bij zich heeft (rij- en kentekenbewijs).

Heeft u nog vragen? Kijk dan op deze webpagina van de Rijksoverheid.:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijzondere-voertuigen/vraag-en-antwoord/welke-regels-gelden-voor-speed-pedelec

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: