Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Ik wil een herenfiets

1 juli 2016

De groep senioren wordt steeds groter. Het hele proces van ouder worden gaat gepaard met verwachte en onverwachte ongemakken. Als e-bike specialist hebben we veelvuldig te maken met één van die ongemakken: de herenfiets.

De eerste moderne fietsen werden in de 19e eeuw gebouwd. De stabiele horizontale bovenbuis, zoals we die nu nog kennen bij het herenframe, leverde al gauw problemen op. Dames bleven met hun rok aan het frame hangen, waardoor vele valpartijen ontstonden. De damesfiets werd geboren…

Tegenwoordig biedt de bovenbuis nog weinig meerwaarde. Fietsen worden zo gebouwd dat deze stevig genoeg is, ongeacht het ‘geslacht’ van het frame. Toch houden veel mannen zich vast aan de klassieke verdeling.

Even ter illustratie: een ouder paar (zo rond de 60 jaar) komt voor een testrit. Zowel de heer als de dame zien er nog fit uit. Ze vertellen dat ze bijna elk weekend een tour van ca. 40 kilometer maken.

“Aankomende zomer willen we naar Zwitserland om daar een mooie rondreis te maken. De afstanden zijn er weliswaar niet zo lang, maar die bergen…”, vertelt de vrouw. Toch maar eens kijken voor een andere fiets dus. Ze lopen wat rond en blijven staan bij de FLYER T-serie, een FLYER T8.1 om precies te zijn.

Mevrouw loopt met de fiets naar buiten. Meneer zegt: “Ik zou graag het herenmodel proberen.”, waarop onze verkoper zegt: “Lijkt een lage instap u niet veel fijner?” De man bromt wat en zegt: “Nee, dat vind ik niks, ik wil een herenfiets..” Zo gezegd, zo gedaan.

Met ieder een fiets lopen ze naar buiten. De dame stapt soepel over de lage instap, hupst twee keer ‘et voilà’, ze fietst weg. De heer slaat zijn been, moeizaam maar geslaagd, over de fiets, komt op snelheid en rijdt zijn vrouw achterna. Bij terugkomst is het paar enthousiast en besluiten ze de fiets aan te schaffen. Zo verlieten de sportieve ouderen onze winkel.

Twee maanden later… Het stel komt de winkel binnen. Stralend beginnen ze te vertellen over de vakantie in Zwitserland: “Het was in één woord fantastisch.” Er had zich echter één vervelend akkefietje voorgedaan. Na een lunch aan het water wilde meneer op zijn FLYER T8.1 stappen, maar hij tilde zijn been niet hoog genoeg op. Een doffe klap volgde. “Ik lag aan de grond, vrouw kwaad en dikke krassen op de fiets, potverdrie.”

De moraal van dit verhaal?

Al lijkt een herenframe nog zo stoer, het geeft vaak toch geouwehoer.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: