Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Honderden euro’s sparen? Ga toch fietsen…

27 april 2016

Wij weten het al een tijdje, maar nu wordt het bevestigd: de e-bike is cool! “Een onderzoek van Groningen Bereikbaar wijst uit dat jongeren de e-bike wel zien zitten. Het suffe imago is ver te zoeken. Ze noemen de elektrische fiets leuk, gemakkelijk en snel.”, aldus de ANWB.

Ook in onze winkel zien we steeds vaker jongeren en volwassenen die de e-bike gebruiken als vervanging voor de auto of het openbaar vervoer. De voordelen spreken voor zich: je bent in beweging, het kost geen brandstof / je hoeft geen kaartje te kopen en het is nog milieuvriendelijk ook… Het enige dat mensen nog weerhoudt is de prijs. Een goede e-bike (stabiel, voldoende ondersteuning en degelijk afgemonteerd) begint bij zo’n €2000,-. Als we er een rekensommetje op los laten zul je echter zien dat de aanschafprijs zich uiteindelijk terugbetaalt.

Stel

Stel, je werkt op 10km van je woonplaats en je rijdt 3 keer per week naar je werk heen en terug met een auto die 1 op 20 loopt… Dan bespaar je per jaar minimaal €200,- aan benzine, ongeveer 2500km aan afschrijving op je auto en geef je minder geld uit aan onderhoud van je vierwieler. Bovendien belast je het milieu niet met schadelijke gassen. En dan hebben we het nog niet eens over de voordelen voor je gezondheid…

In bovenstaande berekening gaat het nog om een relatief korte afstand met een zuinige auto. Dit is dus nog maar een ‘kleine’ besparing. Met een frequentie van 4 keer per week en een auto die 1:15 loopt, spreken we al over €350,- aan benzine en ruim 3000km aan afschrijving.

Het is dus zeker niet ‘suf’ om op een e-bike naar het werk (of school) te gaan. De voordelen wegen volgens ons niet op tegen de aanschafprijs.

Mocht je nog twijfelen, kom gerust eens langs of neem contact met ons op voor de mogelijkheden. We staan zes dagen per week voor je klaar!

WIL JE SNEL NAAR JE WERK ÉN IN BEWEGING BLIJVEN? DE S-PEDELEC BIEDT UITKOMST

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: