Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Flyer Fabrieksgarantie

23 juni 2021

Garantieverklaring
Geldig vanaf 07/2020

1. Wij bieden onze eindklanten bij aankoop de volgende fabrieksgarantie:

FLYER Plus-garantie (geldig vanaf de datum van de aankoopbon voor alle nieuwe, door een FLYER-dealer afgemonteerde of, in het geval van onlineverkoop, voor fijnafstelling door de klant voorgemonteerde complete FLYER e-bikes van modeljaar 2021)

5 jaar op framebreuk
2 jaar op componenten en elektronica
2 jaar garantie op de accu (restcapaciteit van 60% na 2 jaar of 500 volledige laadcycli, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt; bij gebruik en opladen van de accu volgens de gebruiksaanwijzing)

2. Aanspraken op de garantie moeten door de eindklant onmiddellijk na het optreden van een defect worden ingediend bij een erkende FLYER-dealer, onder overlegging van de aankoopbon of een ander rechtmatig aankoopbewijs.

3. Alvorens over te gaan tot het uitvoeren van garantiewerkzaamheden controleren wij met behulp van een van onze erkende FLYER-dealers of er sprake is van een garantiegeval. Dit duurt maximaal 20 werkdagen.

4. Het verlenen van de garantie vindt naar onze keuze plaats door het defecte onderdeel te repareren of te vervangen. Vervangen onderdelen worden ons eigendom.

5. De garantie vervalt als de onderhoudsintervallen vermeld in de gebruiksaanwijzing niet worden nageleefd of als het onderhoud niet vakkundig is uitgevoerd, waarbij wij ervan uitgaan dat onderhoud door een erkende FLYER-dealer in principe naar behoren is uitgevoerd. Verder zijn de volgende gevallen van garantieaanspraken uitgesloten:

5.1 Geen recht op garantie bestaat wanneer er sprake is van slechts geringe afwijkingen van de gegarandeerde kwaliteit die niet relevant zijn voor de bruikbaarheid van onze FLYER e-bikes, noch voor schade door normaal gebruik (bijv. krassen op het frame), voor onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn en voor accu’s, tenzij hierboven anders staat vermeld.

5.2 Van garantie uitgesloten zijn defecten als gevolg van oneigenlijk gebruik van de FLYER e-bike, bijvoorbeeld door overbelading, of als gevolg van het niet of onvoldoende uitvoeren van onderhoud.

5.3 Verder aanvaarden wij geen garantieaanspraken in het geval van schade die het gevolg is van reparaties, ombouw, wijzigingen of andere ingrepen die niet door een erkende FLYER-dealer zijn uitgevoerd.

5.4 Schade door een ongeval of schade door aantoonbare invloed van derden (bijv. vandalisme), brand of vorst vallen niet onder de garantie.

5.5 Werkzaamheden uitgevoerd door de FLYER-dealer vallen buiten de garantiedekking. Hetzelfde geldt voor aanspraken op reis- en transportkosten, diensten van derden, overwerktoeslagen, productiekosten, lenen van speciale uitrusting en testapparatuur, kosten die ook bij normaal onderhoud ontstaan en andere kosten die niets met de e-bike van doen hebben, tenzij aansprakelijkheid dwingend wettelijk is voorgeschreven.

6. Een verleende garantie leidt niet tot een verlenging van de garantieperiode, noch tot het ingaan van een nieuwe garantieperiode. De garantieperiode voor vervangende onderdelen eindigt tegelijk met de garantieperiode voor de originele FLYER e-bike.

7. Aanspraken voortkomend uit deze overeenkomst hebben geen invloed op de garantieverplichtingen van de verkoper.

(Geldig vanaf 07/2020, versie 1)

Wij wensen u veel plezier met uw FLYER e-bike. Voor vragen over onze garantie kunt u te allen tijde contact opnemen met een erkende FLYER-dealer.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: