Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Zo heb je lang plezier van je e-bike accu

2 augustus 2016

De accu is een essentieel onderdeel van je e-bike. Bovendien is het één van de duurste onderdelen om te vervangen. Je wilt dus zo lang mogelijk plezier hebben van de originele accu. We geven je een aantal tips voor het verlengen van de levensduur van je accu.

 • Laad een nieuwe accu de eerste twee keer op wanneer deze helemaal leeg is.
 • Laad de accu daarna juist regelmatig op, rijd hem steeds leeg tot ongeveer 25%.
 • Wanneer je de accu langere tijd niet gebruikt, is het raadzaam deze eens per twee a drie weken kort op te laden.
 • Zorg dat de accu op kamertemperatuur is voor je hem aan de oplader legt.
 • Leg de accu niet in koude en/of vochtige ruimtes.
 • Laad een accu zeker niet buiten op.

Gebruiksaanwijzing opladen van de accu

 • De accu kan in (of buiten) de fiets geladen worden, in een niet-vochtige ruimte waar het minimaal 16 graden is.
 • Laat de accu eerst op kamertemperatuur komen voor je hem oplaadt.
 • Plug de lader in de accu en de stekker in het stopcontact.
 • Één of meerdere balkjes op de accu lichten nu op; de accu wordt nu opgeladen.
 • Wanneer alle balkjes op de accu oplichten, is de accu vol.
 • Wanneer alle balkjes na het opladen niet (meer) oplichten, is de accu al enige tijd volgeladen (de accu wordt dan uitgeschakeld).
 • Koppel de lader los van de accu en haal de stekker uit het stopcontact.
 • De accu is weer klaar voor gebruik!

Capaciteitsverlies of defect

Een e-bike accu verliest na verloop van tijd capaciteit. Dat gebeurt bij elke batterij. Heb je het idee dat de accu te snel capaciteit verliest? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen de accu uitlezen in onze werkplaats om te bepalen of het capaciteitsverlies ‚normaal’ is, of dat we te maken hebben met een defect. Dit wordt bepaald aan de hand van de richtlijnen van de fabrikant.

Is er sprake van een defect c.q. abnormaal capaciteitsverlies binnen de garantietermijn, dan zorgen wij voor een nieuwe accu. Gebeurt dit buiten de garantieperiode, dan zul je waarschijnlijk een nieuwe accu aan moeten schaffen.

N.B. Maak een accu nooit open en ga er zeker niet aan sleutelen!

Wie eenmaal opstapt…..

FLYER heeft de nieuwe campagne voor dit seizoen gelanceerd. Wanneer je eenmaal op een FLYER Next Generation stapt, wil je er niet meer af. Waar je ook heen wilt, je FLYER e-bike staat altijd voor je klaar!

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op:

Open chat
Start de chat...