Een snelle e-bike op kenteken zetten, hoe werkt dat?

5 mei 2016

We krijgen regelmatig vragen over de regelgeving omtrent snelle e-bikes. In deze blog lees je welke regels en voorwaarden hier aan verbonden zijn. Hier lees je o.a. dat een s-pedelec van een kenteken voorzien moet zijn. Maar hoe werkt dat, een e-bike op kenteken zetten? Deze vraag je aan bij de RDW.

Volg ons stappenplan:

 1. Ga naar: www.rdw.nl
 2. Kies rechts bovenin het tabblad “online loket”.
 3. Kies in het menu “keuren” > “Keuringsafspraak maken”.
  (Of sla deze stappen over en ga direct naar https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Kentekenkeuring-bij-de-RDW.aspx)
 4. Kies achtereenvolgens:
  1. “keuringsafspraak maken”
  2. “Niet (eerder) Nederlands gekentekend voertuig”
  3. “Brom/snorfiets”
  4. “Eerste aanvraag voor (opname) kenteken”
 5. Voer vervolgens het Voertuig Identificatienummer (VIN) en merk in en kies voor “afronden aanvraag”-
 6. Kies daarna de gewenste keuringsplaats.
 7. Voor de gegevens in en bevestig de aanvraag.

Tip: Wil je met de fiets naar het keuringsstation? Vraag dan een eendagskenteken aan. Dit is kostenloos.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op:

Open chat
Stel hier je vraag...