Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een fietsslot?

12 oktober 2017

Elektrische fietsen zijn steeds vaker het doelwit van diefstal. Ze worden losgebroken of in een busje getild, om vervolgens zo snel mogelijk weg te rijden. Helemaal voorkomen kun je het niet, maar het minste wat je kunt doen, is een goed fietsslot aanschaffen. Maar waar moet je eigenlijk op letten?

Belangrijk: Ga eerst na welke eisen je e-bike verzekering stelt aan een e-bike slot. Een kwalitatief goed slot dat niet voldoet aan de eis van de verzekeraar kan er toe leiden dat de verzekeraar niet uitkeert in geval van diefstal!

Er zijn verschillende merken, types en prijsklassen. Dat maakt het niet gemakkelijk om te kiezen. De meest voorkomende e-bike sloten zijn beugelsloten, kabelsloten en kettingsloten. Voor welk type je ook gaat, de kwaliteit is bepalend. Goedkope sloten zoals we die bij bekende warenhuizen vinden, voldoen meestal niet aan de verwachting. Een degelijk slot begint bij ca. €30,-.

De meeste e-bikes zijn standaard met een frameslot uitgerust. Helaas blijkt dit in de praktijk niet altijd voldoende te zijn. Het voordeel van een extra slot is dat de elektrische fiets hiermee vastgelegd kan worden aan bijvoorbeeld een paal, hek of fietsenstandaard. Op die manier moet een kwaadwillende passant flink zijn best doen om de fiets los te krijgen. Is er geen hek of paal in de buurt? Let er dan op dat je het slot zowel door je achterwiel als door het frame laat lopen. Doe je dit niet, dan kan de dief er nog voor kiezen het wiel achter te laten en de rest van de fiets mee te nemen.

Aanvullende tips om diefstal te voorkomen

  • Plaats je elektrische fiets in een afgesloten of bewaakte fietsenstalling.
  • Zorg dat je het framenummer ergens genoteerd hebt, zodat je deze bij diefstal direct kunt doorgeven aan de politie.
  • Staat je fiets langere tijd geparkeerd (bijvoorbeeld op een station), haal de accu er dan uit. Dit maakt de fiets aanzienlijk minder waard!

Als je bovenstaande adviezen opvolgt, is de kans klein dat je geliefde tweewieler gestolen wordt. Mocht het onverhoopt toch gebeuren, neem dan direct contact op met de politie en je verzekeraar.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: