Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Laat uw e-bike niet in de kou staan

5 januari 2017

De dagen zijn korter en kouder; het fietsseizoen is ten einde. Dat betekent echter niet dat u de e-bike simpelweg in de garage kunt zetten. Om hem na de winter weer volop te kunnen gebruiken, hebben wij van de Eltener Fahrradprofi een aantal adviezen voor u.

Een koude accu gaat minder lang mee

Zorg allereerst dat de accu niet koud wordt. Dit verkort de levensduur aanzienlijk. Randy Peters vertelt: “Bij luxere fietsen zoals een FLYER e-bike is het mogelijk de accu uit de fiets te halen. Leg hem bijvoorbeeld in huis, zodat hij op kamertemperatuur blijft. Zorg bovendien dat de accu (bijna) volgeladen is wanneer je hem weg legt.”

Regelmatig opladen verlengt de prestaties van de accu

Iedere accu loopt leeg, ook als hij niet gebruikt wordt. Laad de accu dus ook op wanneer hij niét gebruikt wordt.  “De Panasonic accu van een FLYER kun je gerust twee maanden aan de kant leggen. De nieuwe BOSCH accu zelfs tot twee jaar. Voor een gemiddelde Lithium-Ion accu is het echter beter om die elke 2 weken tot circa 70% op te laden.”, aldus Ulrich Roosendahl.

Wacht niet tot de voorjaarsschoonmaak

Tijdens de herfst en winter doe je er goed aan om je e-bike regelmatig schoon te maken. Ga daarbij echter niet met een hogedrukspuit aan de slag: “Pak wat schoon water, een zachte borstel en een droge doek. Doe na het poetsen wat olie op je ketting, controleer de remmen, pomp de banden op en hij loopt weer als een zonnetje!”, adviseert Randy.

Ulrich Roosendahl vertelt: “Zo’n driekwart van onze klanten komt uit Nederland en niet alleen vanwege het prijsverschil.” Zo verklaart hij: “Bij de Eltener Fahrradprofi verkopen we alleen fietsen waar we zelf achter staan. Geen gedoe, dat is wat wij beloven.” Randy voegt hier aan toe: “Als je een Audi of iPod koopt, verwacht je kwaliteit en topservice. Dat gevoel geven wij onze FLYER-klanten ook!”

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op:

Open chat
Start de chat...