Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Kun je een fiets ombouwen naar een e-bike?

27 april 2017

Het is een veel gestelde vraag in onze mailbox. Het antwoord is: ja, dat kan. Er zijn (vooral online) vele doe-het-zelf pakketten te verkrijgen om uw normale fiets om te bouwen tot een e-bike. Voor u hier aan begint, lees onderstaande even door…

  1. Weinig stabiel en onveilig

Een normale fiets wordt aan minder kracht blootgesteld: het frame hoeft minder gewicht te dragen, de wielen draaien minder snel en de remmen hoeven geen noodstop te maken bij 25km/u. Wanneer u een elektrische aandrijving op de fiets plaatst, is dat alles wel het geval. Bedenk dus of de fiets die u gebruikt, dat wel aan kan.

  1. Niet verzekerd

Zodra u de fiets omgebouwd heeft, bent u niet langer verzekerd. Hetzelfde geldt overigens voor het opvoeren van een bestaande e-bike. Veroorzaakt u schade met deze fiets, dan is de rekening dus volledig voor u.

  1. Dealer is niet aansprakelijk

De verkoper van het pakket, noch de persoon die het voor u geïnstalleerd heeft, is aansprakelijk voor schade. Ook hier hoeft u dus niets van te verwachten op het moment dat u schade veroorzaakt.

Mocht u na het lezen van bovenstaande nog steeds van plan zijn om uw e-bike op te voeren, dan kunnen we u maar één advies geven: laat het doen door iemand die verstand van zaken heeft. Elektriciteit is immers geen kinderspel.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op:

Open chat
Start de chat...