Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Kun je een e-bike opvoeren?

27 april 2017

We krijgen regelmatig de vraag of een e-bike opgevoerd kan worden. Het antwoord is ‘ja’. Vooral online zijn er voor de bekende typen motoren opvoerpakketten te verkrijgen. De vraag is echter of het verstandig is. We leggen je graag uit wat de risico’s zijn.

  1. Stabiliteit en veiligheid

Een e-bike is gebouwd om mensen veilig van A naar B te brengen met een snelheid van maximaal 25km/u. De aandrijving en andere onderdelen zijn hierop afgesteld. Wanneer de snelheid verhoogd wordt, krijgen die onderdelen meer krachten te verduren. Dit doet afbreuk aan de stabiliteit en dus aan de veiligheid van de e-bike. Met name de vergrote remweg zorgt hier voor problemen.

  1. Niet verzekerd

Net als een scooter, is een fiets niet meer verzekerd wanneer deze opgevoerd is. Veroorzaak je schade, dan is de rekening dus 100% voor jezelf.

  1. Dealer is niet aansprakelijk

De verkoper van het opvoerpakket, noch de persoon die het voor u geïnstalleerd heeft, is aansprakelijk voor schade. Ook hier hoef je dus niets van te verwachten op het moment dat je schade veroorzaakt.

  1. Helm- en kentekenplicht

Voor het rijden met e-bikes die sneller gaan dan 25km/u gelden andere regels dan voor de normale e-bikes. Alle informatie over het rijden van een zogeheten s-pedelec vind je op deze pagina.

 

Mocht je na het lezen van bovenstaande nog steeds van plan zijn om je e-bike op te voeren, dan kunnen we maar één advies geven: laat het doen door iemand die verstand van zaken heeft. Elektriciteit is immers geen kinderspel.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op:

Open chat
Start de chat...