Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Wat is een e-bike?

27 april 2017

In de media, in winkels en op straat… e-bikes zijn overal! Maar wat is het nou precies. Om te beginnen is de term ‚e-bike’ een afkorting van ‚electric bike’, wat elektrische fiets betekent. Een e-bike is dus een elektrisch aangedreven tweewieler.

Ontwikkeling van de e-bike

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar het idee voor de e-bike ontstond al aan het einde van de 19e eeuw. In de 20e eeuw is het concept verder uitgewerkt. De grote ontwikkelingen in de accutechnologie hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de elektrische fiets zijn huidige vorm begon aan te nemen.

Eind jaren negentig gingen waren o.a. Sparta en Flyer de eerste fabrikanten die het vermarkten van de e-bike groots aanpakten. Daarna ging het hard met de ontwikkeling van de elektrische fiets; de fietsen werden lichter, de accu’s kregen meer capaciteit en daardoor werd de actieradius aanzienlijk verhoogd. Ook werd er een snellere variant ontwikkeld, de s-pedelec.

Hier leest u meer over de s-pedelec.

 

Elektrische fiets anno nu

Het systeem dat een fiets sindsdien tot een e-bike maakt bestaat grofweg uit drie onderdelen: de motor, de accu en het display. De accu is een grote batterij, welke elektrische energie overbrengt naar de motor. Het display (interface) toont de gebruiker de benodigde gegevens over o.a. de resterende capaciteit van de accu en de snelheid. De kwaliteit van en afstemming tussen deze onderdelen bepalen voor een groot deel de kwaliteit van de elektrische fiets. Let hier dan ook goed op tijdens de aanschaf van een elektrisch aangedreven fiets.

Naast het aandrijfsysteem bepalen de onderdelen zoals het frame, het schakelsysteem (versnellingen) en de remmen vaak de kwaliteit van het totaalplaatje. Tot slot is er de afmontage d.m.v. kleine onderdelen; banden, zadel, verlichting etc.

 

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets?

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: