Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Hoe lui ben jij?

5 januari 2017

Tien maanden geleden kocht ze een snelle e-bike. De teller staat nu op ruim 5000 kilometer. Nicky fietst overal heen, door weer en wind.

“„Heb jij een elektrische fiets?“, vroeg een collega, „Hoe lui ben jij?“. Dat is niet bepaald de associatie die ik heb bij een e-bike. Mensen denken dat het ding vanzelf loopt!”

De highspeed e-bike (ook wel speed-pedelec of s-pedelec) haalt, anders dan een standaard elektrische fiets, de 45 kilometer per uur. De s-pedelecs winnen steeds meer aan populariteit, vooral als vervoersmiddel voor woon-werkverkeer. Nicky rijdt een FLYER RS-serie Next Generation (2014). Met een gemiddelde van zo’n 35 km/u is ze in een kwartier op haar werk en binnen drie kwartier bij haar familie die 25km verder op woont.

Er is nog wat discussie over de regelgeving omtrent deze fietsen. Zo zou er een helmplicht voor e-bikes ingesteld worden. In Duitsland is dit reeds van kracht en de verwachting is dat Nederland dit voorbeeld spoedig zal volgen. Wij adviseren onze klanten die een s-pedelec aanschaffen altijd een helm te dragen.

“Het is een andere manier van fietsen. Weggebruikers schatten je snelheid soms verkeerd in, daar moet je rekening mee houden. Uiteraard draag ik altijd mijn helm en ben ik goed verzekerd.”

Is een snelle e-bike dan gevaarlijker? Dat ligt er helemaal aan. De doelgroep voor deze fietsen bevindt zich vooral in de leeftijdscategorie van 25 t/m 45 jaar. Bovendien voelen wij ons als dealer verantwoordelijk voor de veiligheid van onze klanten; we wijzen mensen altijd op de risico’s en beargumenteren ons advies.

Het levert vaak verbaasde blikken op en men moet er nog een beetje aan wennen, maar de s-pedelec is bovenal een prachtige uitkomst voor de bewuste, sportieve burger.

“Een ander vervoersmiddel heb ik niet, dus ik durfde de discussie met die collega wel aan. Er was weinig voor nodig om deze te winnen. Ik vroeg: “Heb jij een auto?”, waarop hij knikte en ik zei: “Hoe lui ben jij…”

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op:

Open chat
Start de chat...