Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

FLYER T8.1 en C8.1 best verkochte FLYER modellen

14 september 2016

We zijn al jaren trotse dealer van het Zwitserse e-bike merk FLYER. Door de jaren heen is de e-bike steeds verder ontwikkeld, waarbij twee modellen staan als een huis: de FLYER T-Serie en FLYER C-Serie zijn al jaren de populairste series. Met name de T8.1 en C8.1 blijven favoriet. Maar waarom?

Voor we ons pleidooi beginnen hebben we een kleine disclaimer: een e-bike is heel persoonlijk. Waar de één voor zeer sportief gaat, geeft de ander de voorkeur aan optimaal comfort. De populariteit zegt dan ook niets over de kwaliteit van andere modellen, maar meer over de voorkeur van de consument.

Het model is ontzettend praktisch. Groot of klein, jong of oud, heer of dame, het frame past bij iedereen!

Om te beginnen is het frame van de T- en C-modellen degelijk en ontzettend sterk. Niet voor niets biedt FLYER 10 jaar garantie op het frame. Vaak gaan onze klanten voor de lage instap. Dit biedt grote voordelen bij het op- en afstappen. Ook heren geven steeds vaker de voorkeur aan een ‚damesframe’, omdat het zo comfortabel is.

Verschil tussen de FLYER C-Serie en FLYER T-Serie

        

Sprekende over comfort komen we meteen bij het verschil tussen beide series: de zithouding. De T-Serie (rechter afbeelding) heeft een sportievere zithouding. Bij de C-Serie (linker afbeelding) zit de bestuurder volledig rechtop. Dit verschil wordt vooral veroorzaakt door het stuur. De C-Serie heeft een gebogen stuur (de handvatten staan naar de bestuurder toe), terwijl de T-Serie een vrij recht stuur heeft (de handvatten wijzen naar buiten). Door het rechte stuur zit de bestuurder dus wat meer voorover gebogen. Het is vaak een kwestie van ‚wat vind je fijner’. Mensen met gewrichtsklachten zullen we echter aanraden voor een FLYER C-Serie te kiezen.

De C staat voor Comfort, de T voor Tour. Dit onderstreept het karakter van de e-bikes.

Naast de zithouding is er nog een verschil tussen beide series. De C-Serie heeft kleinere 26“ wielen tegenover de gangbare 28“ wielen van de T-Serie. Daarbij komt dat de T-Serie smallere banden heeft dan de C-Serie, waardoor de T-Serie een lagere rolweerstand heeft. De C-Serie is verkrijgbaar in maat XS (41cm). De fiets is daarmee zeer geschikt voor kleine mensen (1.40m tot 1.60m). De T-Serie is geschikt voor mensen vanaf 1.60m (bekijk de maattabel).

Hoogwaardige aandrijving en montage

Van een topmerk als FLYER mag je verwachten dat de onderdelen recht doen aan de prijs. Waar veel fietsenmerken de prijs drukken met goedkopere onderdelen, kiest FLYER er voor dit juist niet te doen. Door te bezuinigen op de afmontage lever je namelijk in op de kwaliteit!

De aandrijving is van Panasonic. Deze bewijst zich al jaren als een betrouwbaar en nagenoeg storingsvrij systeem. Er zijn bovendien geen software-updates nodig om lang van uw e-bike te kunnen genieten en de capaciteitsverlies van de accu is bij normaal gebruik minimaal. De Panasonic aandrijving ondersteunt geleidelijk en is daarom erg comfortabel. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de fiets sneller optrekt dan je eigenlijk wilt…

Bezuinigen op de afmontage is inleveren op de kwaliteit.

De FLYER 8.1 modellen zijn afgemonteerd met een waterdicht LCD-display, 8 versnellingen van Shimano Nexus voor optimale ondersteuning, geveerde zadelpen voor extra comfort, verhelderende verlichting van B&M en antilekbanden van het topmerk Schwalbe. De Magura HS33 hydraulische velgremmen zorgen dat je gecontroleerd kunt remmen met een korte remweg. Al deze kwaliteitsonderdelen zorgen er dus voor dat je prettig en veilig de weg op kunt.

Conclusie

Samengevat is de T-Serie dus een ‘sportievere’ versie van de C-Serie. Zoals gezegd zijn beide modellen populair en is het vooral een kwestie van smaak en gewenning. De combinatie van het degelijke frame, comfortabele zithouding en hoogwaardige onderdelen maken de FLYER C8.1 en FLYER T8.1 een keuze waar je simpelweg geen spijt van kán krijgen.

Bekijk hier de FLYER T-Serie.

Bekijk hier de FLYER C-Serie.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: