Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

De fietsENmarkt verandert, maar onze filosofie blijft

11 maart 2016

Waar je vroeger naar de lokale fietsenmaker ging voor al je aankopen en reparaties, speur je nu het wereldwijde web af op zoek naar de gunstigste aanbieding. De fietsenwereld verandert…

Overal te koop

Of je nu de bouwmarkt inloopt, een kijkje neemt bij een mediaketen of je boodschappen doet bij de supermarkt, de e-bike duikt overal op. Diezelfde trend zien we op het internet. Het lijkt een soort ‚vervaging’ van de grenzen tussen verschillende markten.

Gevolgen

Deze ontwikkeling heeft verschillende gevolgen voor de fietsenbranche. Allereerst betekent het dat de consument niet meer de deur uit hoeft om een elektrische fiets aan te schaffen. Daarnaast is het tegenwoordig eenvoudig om specificaties, prijzen en beoordelingen (reviews) te vergelijking. De klant kan zich optimaal voorbereiden voor hij daadwerkelijk tot aanschaf overgaat.

Die toegankelijkheid heeft echter ook een keerzijde. Doordat de klant zich zelf oriënteert, ontstaat er al gauw een tunnelvisie. Met name het uiterlijk en de prijs bepalen voor veel consumenten welke elektrische fiets de juiste is.

Onze filosofie

Hiermee willen we niet zeggen dat je een slechte keuze maakt, maar de volgorde is – in onze opinie – verkeerd. In onze filosofie werkt het zo:

  • Wat zijn de behoeftes van de klant?
  • Welke e-bike sluit hier het beste bij aan?

Tijdens het gesprek met onze klant komen we er bijvoorbeeld achter of de klant een e-bike alleen voor de dagelijkse boodschappen gebruikt, of ook graag op fietsvakantie gaat.

Daarnaast is de zithouding van grote invloed. In ons assortiment hebben we zeer comfortabele modellen, maar ook sportieve e-bikes waarbij je verder voorover gebogen zit zoals op een sportfiets. De kleur en prijs komen later pas aan bod.

Onze filosofie verklaard

De reden achter deze filosofie is de ervaring dat we vaak verhalen hoorden van mensen die bij ons terecht kwamen, omdat ze na een tijd teleurgesteld waren in hun elders aangeschafte e-bike. Dit komt vaak door onvolledige informatie of zelfs foutieve voorlichting via het internet of in de winkel. Het credo ‘goedkoop is duurkoop’ gaat hierbij ook regelmatig op.

Natuurlijk is je keus ook afhankelijk van je budget. We beweren dan ook niet dat een goedkope e-bike niet goed genoeg kan zijn. Toch kiezen wij er als winkel voor om bij het hogere segment te blijven, zodat we onze klanten kunnen garanderen dat ze nog jaren plezier hebben van hun aankoop en wij op onze beurt nog jaren plezier hebben van onze klanten, want dat is hoe het werkt!

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: