Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Fiets gestolen: wat moet ik doen?

5 januari 2017

U hebt wat inkopen gedaan in de stad en wilt terug naar huis. Dan ziet u dat uw fiets niet meer op de plek staat waar u hem gestald hebt; hij is gestolen. Hulpeloos staat u daar, met uw boodschappen… Wat te doen?

Interesse in een diefstal- of cascoverzekering?

Licht de politie in

Gestolen fietsen zijn in de praktijk moeilijk terug te vinden. Bovendien staat fietsendiefstal niet direct in de prioriteitenlijst van de politie. Toch is het goed de politie in te lichten. Deze documenteert al uw informatie zoals het merk, type, kleur en de ’plaats delict’. Wellicht hangen daar camera’s in de buurt die de eventuele dader in beeld kunnen brengen.

Indexeer uw fiets op het internet

Websites zoals https://bikeindex.org maken het moeilijker om gestolen fietsen door te verkopen. Deze en vergelijkbare websites helpen de politie, handelaren en u om fietsen terug te vinden. Jaarlijks worden met behulp van bikeindex.org bijna 3.000 fietsen terug gevonden. Als uw fiets gestolen is vult u eenvoudig uw framenummer in met een foto. De registratie is gratis.

Zet (online) netwerken/sociale media in

Post een afbeelding en beschrijving van de fiets en plaats waar hij steloten is op bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Zo kunnen mensen binnen én buiten uw netwerk naar de fiets uitkijken.

Met Google Alerts krijgt u automatisch een e-mail wanneer bepaalde zoektermen ingevuld worden. U kunt daar uw type fiets invoeren, zodat u nieuwe advertenties op bijvoorbeeld Marktplaats kunt monitoren.

Bezoek en houdt contact met lokale handelaren.

Gestolen fietsen worden dikwijls ingeruild of verkocht als tweedehands fiets. Vraag lokale handelaren uit te kijken naar uw fiets; bel ze bijvoorbeeld af en toe om navraag te doen.

Hopelijk heeft u bovenstaande tips nooit nodig, maar mocht het zo zijn: doe er uw voordeel mee. Tot slot nog een laatste tip:

Mocht u uw fiets inderdaad bij een handelaar of op internet zien staan, meld dit dan bij de politie. Zodra is aangetoond dat u de rechtmatige eigenaar bent, kunt u de fiets via de politie terug eisen. Doe dit dus niet op eigen houtje!

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: