Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Eerste keer op mallorca

28 oktober 2016

De zomer bestond voor vriendlief en mij vooral uit werken en terrassen. Niets mis mee, maar het ging natuurlijk om die welverdiende vakantie eind september. Dit keer niet met z’n tweeën; zijn ‘custom made’ beste vriend en diens zusje (foto) moesten ook mee.

Laat ik beginnen met een disclaimer: ik ben geen wielermadame en zal nooit een grote koers op mijn naam schrijven. Sterker nog, ik pomp niet eens mijn eigen banden op en weiger mijn wielersokken (sportsokken van de Action) op te trekken tot halverwege mijn onderbenen…

Toch besloot ik de uitdaging aan te gaan. ’s Ochtends om een uur of 9 waren we in het hotel. Sneller dan ik dacht (lees: hoopte) stond ik in mijn wielerkleding, volledig bewapend met fiets, navigatie, gelletjes en gereedschap, op de stoep van het hotel.

Nadat we de stad uit waren, besloten we meteen maar een ‘klimmetje’ mee te pakken. Hier kan ik kort over zijn: Fanta Limón smaakte nog nooit zó goed! Dit werd overigens bevestigd toen ik daarna mijn eerste gelletje naar binnen werkte, ranzig!

De dagen erna liepen als een trein. Stiekem was ik best trots op mijn Strava-posts (niet op Strava = niet gereden) en spierpijn had ik simpelweg niet. Waarschijnlijk had ik dat te danken aan een aantal factoren: een goede conditie, super materiaal en asfalt als babybilletjes. Mallorca is overigens sowieso ontzettend goed ingericht op de duizenden wielrenners die hier elk jaar vertoeven. Zelfs fietsen over N-wegen levert hier nul problemen op.

“Ging er dan helemaal niks mis?”

Ik wou dat ik een sensationeel verhaal had over een afdaling, waar ik uit de bocht vloog, toen ik een Kawasaki Ninja inhaalde, maar nee… Het was een stoeprandje, meer wil ik er niet over kwijt. De schade? Twee gekneusde vingers links, een jaap in mijn rechterhand en een geschaafde knie, ach ja…

Verder was de voorlaatste rit ook niet misselijk, of ja, juist wel. Voor we vertrokken wist ik al dat het niet mijn dag zou worden. Een beetje slapjes voelde ik me. Eigenwijs als ik ben, besloot ik toch de San Salvador op te fietsen. Dat ging helemaal prima, maar de afdaling… Mijn gekneusde vingers verkrampten, alsof ze vastroestten aan de shifters. Eenmaal beneden werd ik misselijk, begon ik te gapen alsof ik nachten niet geslapen had en sukkelde ik met een krappe 20km/u terug naar het hotel. De laatste 30km was een drama. Ik besloot dat mijn fietsavontuur op Mallorca ten einde was.

“Was het dan zo vreselijk?”

We zijn inmiddels een tijd verder. Mijn vingers zijn nog niet helemaal okê en op mijn knie zit net een vers laagje huid, maar als iemand me vraagt om morgen mee te gaan naar Mallorca, zeg ik volmondig ´ja!´.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op: