Eltener Fahrradprofi
Flyer Erkend DealerReviews_by_listen360_small

Accu’s zijn net mensen

27 april 2017

Het klinkt misschien raar, maar een batterij is te vergelijken met een mens. Wat mensen en accu’s gemeen hebben? Dat leest u hier…

We zitten het liefst lekker warm en droog

Een mens bevindt zich het liefst in ruimtes op kamertemperatuur, zo tussen de 18 en 22 graden. Dit geldt ook voor batterijen. Batterijen op basis van lithium verouderen (veel) sneller als de temperatuur te hoog of te laag is.  Hetzelfde geldt voor vochtigheid, ook dit is in huis veel beter dan in de schuur of garage.

Lege maag? Op tijd eten is belangrijk

Een lege maag is niet fijn. Laad de accu van uw e-bike daarom na gebruik op. Het is echter wel aan te raden de accu één keer per drie maanden helemaal leeg te rijden. Laad hem daarna (dus) wel weer helemaal op!

Sporten is gezond

Qua gebruik van de batterij gaat de vergelijking ook op. Sporten is gezond voor je, topsport betekent vaker blessures en versnelde veroudering. Gebruikt u een batterij niet, dan zal deze sneller verouderen dan een batterij die u dagelijks / wekelijks gebruikt. Gebruikt u de accu intensief, dus rijdt u dagelijks vele kilometers, dan veroudert deze ook significant sneller.

Er zijn twee zekerheden in het leven…

Wanneer iemand ziek wordt of zelfs komt te overlijden is niet te voorspellen. Sommigen leven gezond en vallen op hun 42e om, een ander rookt, drinkt en sport niet, maar wordt wel gezond hoogbejaard. Zo zijn batterijen ook een beetje; het zijn chemische processen die vakkundig aan elkaar gekoppeld worden en ook daar is toeval of pech niet uit te sluiten.

Baat het niet dan schaadt het niet

U hoeft niet iedere keer te laden, maar het kan geen kwaad om het trouw te doen. Bovendien houdt u op die manier goed zicht op de capaciteit van de accu en komen eventuele mankementen (na een aantal jaar) eerder aan het licht.

 

U zit dit misschien met opgetrokken wenkbrauwen te lezen, maar de moraal van het verhaal: zorg goed voor de accu. Dan kunnen u en uw e-bike samen oud worden.

E-bikes en s-pedelecs kopen bij Eltener Fahrradprofi

Flyer E-bikes

E-bikes zijn populaire vervoersmiddelen. En dat is niet zonder reden, want met een elektrische fiets kunt u comfortabel fietsen en lichter trappen. Steeds meer mensen ruilen hun gewone fiets in voor een e-bike. Bij Eltener Fahrradprofi kunt u kiezen uit verschillende elektrische fietsen. In ons assortiment vindt u vooral e-bikes van het Zwitserse merk Flyer, Hoogwaardige kwaliteit e-bikes met optimale stabiliteit en duurzaamheid. Luxe en comfort om vele kilometers mee te maken zonder een grote inspanning te hoeven leveren.

Winora e-bikes

De elektrische fietsen van Winora zijn vooral in Duitsland erg populair. Samen met de merken Sinus en Haibike staat Winora bekend om  de betrouwbare e-bikes. Sinus e-bikes zijn zeer degelijk en stabiel. Winona en Haibike vertegenwoordigen de meer sportieve pedelecs. De zeer comfortabele e-bikes liggen prettig op de weg en bieden optimale ondersteuning door middel van een krachtige motor en duurzame accu. Met een elektrische fiets van Winora, Sinus of Haibike zit je dus altijd goed!

Eltener Fahrradprofi

Fietsen is plezier beleven en draagt tegelijkertijd bij aan uw gezondheid. Het doel van Eltener Fahrradprofi is om u dat fietsplezier volledig en veilig te laten ervaren. Daarom geven wij u passend advies vanuit onze kennis van techniek en trends. We kennen de voor- en nadelen van de diverse merken en type (elektrische) fietsen en bekijken, samen met u, welke fiets het beste bij uw wensen past. In onze winkel en werkplaats werken uitsluitend vakmensen met een passie voor tweewielers.

Persoonlijke service

Bij het kopen van een e-bike of sportfiets is persoonlijke service en goede voorlichting van belang. Onze medewerkers werken niet met targets en hebben dus alle tijd en aandacht voor u. Wij leggen daarbij de focus op de behoefte van de bezoeker. Onze klanten zochten onder meer op:

Open chat
Start de chat...